Offtopik, czyli rozmowy niekontrolowane
- Melisska
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 475
- Podziękowano: 723
Dzis o 20.50 na tvp2 będzie RÓŻANIEC i z tego co pamiętam będą różne piosenki katolickie 

Iz 40, 31
"Lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły,
otrzymują skrzydła jak orły:
biegną bez zmęczenia,
bez znużenia idą."
biegną bez zmęczenia,
bez znużenia idą."
- Melisska
- Podziękował/a: 475
- Podziękowano: 723
Właśnie sie dowiedziałam że jeśli chodzi o uczulenia "na sierść", to okazuje się że to nie sierść uczula tylko białko w ślinie kota. Kot się myje I stąd uczulenie. Nawet kot bez sierści będzie uczulał a raczej to białko które ma w slinie.
Iz 40, 31
biegną bez zmęczenia,
bez znużenia idą."
biegną bez zmęczenia,
bez znużenia idą."
- Skaza
- Podziękował/a: 3424
- Podziękowano: 1097
Zawsze myślałem, że to przez ich sierść kicham i prycham.
@Dominik może chodzi o biznes
@Bruno Kolor się zgadza, płeć również, długość sierści ok, sterylka w przyszłości będzie ... jest nadzieja.

Brukselka urosła jakoś i na trzy obiady starczą tegoroczne zbiory

@Dominik może chodzi o biznes

@Bruno Kolor się zgadza, płeć również, długość sierści ok, sterylka w przyszłości będzie ... jest nadzieja.

Brukselka urosła jakoś i na trzy obiady starczą tegoroczne zbiory

Ostatnio zmieniony 17 paź 2022, 19:00 przez Skaza, łącznie zmieniany 1 raz.
Szukajcie dobra, a nie zła, abyście żyli, a Pan Bóg będzie z wami. Am 5, 14
- abi
- Podziękował/a: 203
- Podziękowano: 427
rzeczywiscie, gdy u tesciow byly pregowane bure kotki nic mi nie bylo choc mieszkalam w tym czasie po pare lat, a gdy mieli czarnego kocura ( ktory w wieku ok 3 lat popelnil samobojstwo) to podczas godzinnego pobytu dostawalam nieopanowanego kaszlu i swedzenia oczu
nie spodziewajcie sie po mnie ani wiedzy, ani mądrości
-
- Podziękował/a: 3
- Podziękowano: 6
Hej
Ostatnio schudłam i co za tym poszło zmieniłam część swojej garderoby. Wcześniej ubierałam się tak zwyczajnie, jakieś jeansy i koszulki. Teraz zmienił mi się gust, zaczęłam chodzić głównie w sukienkach, bo już mniej się wstydzę tego jak wyglądam. Te sukienki (wg. Mnie ale też wg. Moich bliskich) nie są jakieś wyzywające czy odkrywające za dużo. Tu załączam zdjęcia przykładowych. Nigdy nie kupuje sukienek, które są u mnie do połowy uda. Zawsze są albo 2-3 cm przed kolano albo nawet za kolano. Chodzę też na codzien w butach na obcasie , +/- mam w nich 1.80 m. Często zakladam też pasek do tych sukienek aby bardziej podkreślić talię. Odkąd zmieniłam swoj styl zauważyłam że więcej mężczyzn mnie zauważa, kobiety też zwracają na mnie częściej uwagę. Nie pysznie się, po prostu tak zauważyłam. Kiedyś tak nie było. Zaczęłam się zastanawiać czy moze ja za dużo odkrywam i prowokuje mężczyzn? Nie mam pojęcia czy zwracają na mnie uwagę bo im się spodobałam czy dlatego że wyglądam dla nich jak dziewczyna na jedną noc. Czy moglibyście wyrazić swoją opinię na podstawie zdjęć ale tez tego co napisałam, czy faktycznie ubieram się nieodpowiednio?
Ostatnio schudłam i co za tym poszło zmieniłam część swojej garderoby. Wcześniej ubierałam się tak zwyczajnie, jakieś jeansy i koszulki. Teraz zmienił mi się gust, zaczęłam chodzić głównie w sukienkach, bo już mniej się wstydzę tego jak wyglądam. Te sukienki (wg. Mnie ale też wg. Moich bliskich) nie są jakieś wyzywające czy odkrywające za dużo. Tu załączam zdjęcia przykładowych. Nigdy nie kupuje sukienek, które są u mnie do połowy uda. Zawsze są albo 2-3 cm przed kolano albo nawet za kolano. Chodzę też na codzien w butach na obcasie , +/- mam w nich 1.80 m. Często zakladam też pasek do tych sukienek aby bardziej podkreślić talię. Odkąd zmieniłam swoj styl zauważyłam że więcej mężczyzn mnie zauważa, kobiety też zwracają na mnie częściej uwagę. Nie pysznie się, po prostu tak zauważyłam. Kiedyś tak nie było. Zaczęłam się zastanawiać czy moze ja za dużo odkrywam i prowokuje mężczyzn? Nie mam pojęcia czy zwracają na mnie uwagę bo im się spodobałam czy dlatego że wyglądam dla nich jak dziewczyna na jedną noc. Czy moglibyście wyrazić swoją opinię na podstawie zdjęć ale tez tego co napisałam, czy faktycznie ubieram się nieodpowiednio?
- Załączniki
-
-
-
- Aloes
- Podziękował/a: 124
- Podziękowano: 467
@Kaja te 2 pierwsze jak najbardziej są to za krótkie sukienki
racsej z 10-15 cm przez kolano, zwracające uwagę, a ostatnia też Obcisła więc podkreśla sylwetkę i może być wyzywająca. Serio jest masa innych skromniejszych ubrań. Rozejrzyj się lepiej.
racsej z 10-15 cm przez kolano, zwracające uwagę, a ostatnia też Obcisła więc podkreśla sylwetkę i może być wyzywająca. Serio jest masa innych skromniejszych ubrań. Rozejrzyj się lepiej.
Ostatnio zmieniony 20 paź 2022, 20:56 przez Aloes, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Chyba źle zrozumiałaś mój post. Inaczej te sukienki wyglądają na mnie a inaczej na modelkach. Na zdjęciach wyraźnie widać, że są do połowy ud, na mnie są ok. 2-3 cm przed kolano, dlatego o tym wspomniałam. Ostatnia sukienka też wygląda inaczej na mnie tutaj trzeba zwrócić uwagę, że modelka pozuje w taki a nie inny sposób. Nie chciałam wstawiać swoich zdjęć, bo to jednak przekroczenie prywatności, dlatego wstawiłam zdjęcia ze strony sklepu.
- Aloes
- Podziękował/a: 124
- Podziękowano: 467
To jak mamy rozeznać skoro wstawiasz zdjęcia co innego pokazujące?Kaja pisze: ↑20 paź 2022, 21:00Chyba źle zrozumiałaś mój post. Inaczej te sukienki wyglądają na mnie a inaczej na modelkach. Na zdjęciach wyraźnie widać, że są do połowy ud, na mnie są ok. 2-3 cm przed kolano, dlatego o tym wspomniałam. Ostatnia sukienka też wygląda inaczej na mnie tutaj trzeba zwrócić uwagę, że modelka pozuje w taki a nie inny sposób. Nie chciałam wstawiać swoich zdjęć, bo to jednak przekroczenie prywatności, dlatego wstawiłam zdjęcia ze strony sklepu.
-
Chodziło mi bardziej o ocenę kroju sukienek. Napisałam o tym, że są dłuższe na mnie, bo widziałam, że zdjęcia inaczej to pokazują. Można przecież wyobrazić sobie, że sukienka na zdjęciu jest trochę dłuższa.Aloes pisze: ↑20 paź 2022, 21:02To jak mamy rozeznać skoro wstawiasz zdjęcia co innego pokazujące?Kaja pisze: ↑20 paź 2022, 21:00Chyba źle zrozumiałaś mój post. Inaczej te sukienki wyglądają na mnie a inaczej na modelkach. Na zdjęciach wyraźnie widać, że są do połowy ud, na mnie są ok. 2-3 cm przed kolano, dlatego o tym wspomniałam. Ostatnia sukienka też wygląda inaczej na mnie tutaj trzeba zwrócić uwagę, że modelka pozuje w taki a nie inny sposób. Nie chciałam wstawiać swoich zdjęć, bo to jednak przekroczenie prywatności, dlatego wstawiłam zdjęcia ze strony sklepu.
- Lunka
- Podziękował/a: 807
- Podziękowano: 791
Jak są za kolano to moim zdaniem ok. Ja też lubię takie nosić i nie widzę w tym nic złego. Z tych wszystkich to moim zdaniem 3 jednak jest taka uwydatniająca mocno kształty i może przyciągać mocniej męski wzrok.
Bądź ze mną, Panie, w moim utrapieniu
- Skaza
https://www.tvp.info/64093172/wojna-w-u ... -widzialem
U mnie pod mięsnym na dzielnicy podobna historia ma miejsce od kilku lat i czasami trzy pieski czekają sobie w odstępach po kąski.
U mnie pod mięsnym na dzielnicy podobna historia ma miejsce od kilku lat i czasami trzy pieski czekają sobie w odstępach po kąski.
- Skaza
Odnośnie sukienek to moim osobistym zdaniem im mniej one odsłaniają tym lepiej. Taka za kolano jest ok, ale te dwie niższe w mojej ocenie ciut zbyt wyzywające są. W szarej jest Ci Kaju bardzo ładnie. Na świecie jest niestety zbyt wielu zboczeńców by dawać im pożywkę. Lepiej zachować ostrożność bo musimy pośród takich osób żyć.