Forum religijne o prawdach wiary, wierze i życiu katolickim. Rozmawiamy o narzeczeństwie i małżeństwie, Kościele i religii. Eucharystia jest centrum naszej wiary, a liturgią jesteśmy żywo zainteresowani.
W nawiązaniu do paczkomatu. Gdy byłem dzieckiem i oglądałem wiadomości to nie potrafiłem zrozumieć dlaczego zamachowcy używają do wysadzania ładunków wciąż tej samej marki samochodu "pułapka"
„Marto, Marto, martwisz się i niepokoisz o wiele, a potrzeba tylko jednego.” Łk 10.41-42
daniel pisze: ↑15 lis 2023, 9:37
W nawiązaniu do paczkomatu. Gdy byłem dzieckiem i oglądałem wiadomości to nie potrafiłem zrozumieć dlaczego zamachowcy używają do wysadzania ładunków wciąż tej samej marki samochodu "pułapka"
To jeszcze nic. Ja nie rozumiałem skąd sygnalizacja świetlna "wiedziała" kiedy ma się zmienić z zielonego na czerwone i odwrotnie. Myślałem, że pod asfaltem są jakieś czujniki i gdy jadą samochody to pieszemu zapala się czerwony, a jak nic nie jedzie to zielony.
Łaską bowiem jesteście zbawieni przez wiarę. A to pochodzi nie od was, lecz jest darem Boga: nie z uczynków, aby się nikt nie chlubił.
(Ef 2:8-9)