Religijne książki Szymona Hołowni
- Magnolia
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 1057
- Podziękowano: 1406
Po raz pierwszy czytam coś napisanego przez Hołownię i trzeba przyznać, że czyta się to lekko i przyjemnie, często uśmiecham się pod nosem z powodu inteligentnego żartu czy po prostu podobnego poczucia humoru.
Poznamy w każdej publikacji ponad 50 świętych lub błogosławionych, ale pokazanych jako żywych ludzi, choć żyli dawno temu.
Jak te książki można scharakteryzować najkrócej? To instrukcja świętych obcowania na co dzień. Czyli jak i kogo prosić o pomoc w naszej codzienności, aby korzystać z tego zdroju łask, które mogą nam wyprosić, czy przynieść z nieba, od Ojca.
Dlatego serdecznie je polecam.
https://www.taniaksiazka.pl/swieci-codz ... DAQAvD_BwE
https://www.taniaksiazka.pl/swieci-pier ... bgQAvD_BwE
Może znacie inne publikacje tego Autora? polecicie mi jeszcze coś?
W każdym położeniu dziękujcie 1 Tes 5, 18
- Lunka
- Podziękował/a: 544
- Podziękowano: 511
Kiedyś bardzo lubiłam i książki i samą osobę Pana Szymona. Mam nawet książkę z autografem i zdjęcie ze spotkania autorskiego. A teraz wiadomo troszkę jak jest 
Ja chyba najbardziej wspominam "Ludzie na walizkach". Wzruszające historie.
Ja chyba najbardziej wspominam "Ludzie na walizkach". Wzruszające historie.
Bądź ze mną, Panie, w moim utrapieniu
-
- Podziękował/a: 5
- Podziękowano: 10
Nie czytałem jego książek ale zakładam że jakieś jego poglądy były w nich zawarte a więc te kwestie się chyba wiążą. miałem więc nadzieję że osoba która te książki czytała będzie mogła coś napisać o ewentualnej ewolucji poglądów Hołowni szczególnie na tle jego ostatnich publicznych wypowiedzi. Ale jak "jesteś nie na czasie" to nie do ciebie było moje pytanie.
- Aloes
- Podziękował/a: 58
- Podziękowano: 219
Chyba to był taki zjadł jak teraz obserwujemy u Pana TerlikowskiegoAlbertus pisze: ↑22 gru 2021, 21:25Nie czytałem jego książek ale zakładam że jakieś jego poglądy były w nich zawarte a więc te kwestie się chyba wiążą. miałem więc nadzieję że osoba która te książki czytała będzie mogła coś napisać o ewentualnej ewolucji poglądów Hołowni szczególnie na tle jego ostatnich publicznych wypowiedzi. Ale jak "jesteś nie na czasie" to nie do ciebie było moje pytanie.