Ta książka to jest perła! To naprawdę trzeba przeczytać!
Niezwykle wartościowa rzecz o genialności Boga, która można zobaczyć w historii zbawienia. Zdumienie i zachwyt się czuje przez cały czas czytania, niezwykle dużo wiedzy biblijnej, podstawy tradycji judaistycznej z której wynika zrozumienie Ewangelii oraz istoty Eucharystii.
Nie mogłam się oprzeć, aby wam nie dać tu próbki wiedzy jaka można z tej książki czerpać....
B. Pitre, Jezus i żydowskie korzenie Eucharystii
- Marek Piotrowski
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 283
- Podziękowano: 980
Bardzo dobra do przygotowania do Triduum Paschalnego...
Ale tytuł to mi ukradł
Bardzo dobra do przygotowania do Triduum Paschalnego...
Ale tytuł to mi ukradł

Ostatnio zmieniony 09 mar 2021, 21:17 przez Marek Piotrowski, łącznie zmieniany 1 raz.
- Magnolia
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 2972
- Podziękowano: 3251
Nie będę tworzyła nowego wątku, bo książka która chce polecić jest w temacie Eucharystii, ale tym razem nie o żydowskich korzeniach, ale o Eucharystii w świetle Księgi Apokalipsy.
Scott Hahn pokazuje nam jak rozumieć Eucharystie w wymiarze eschatologicznym, czyli wymiarze czasów ostatecznych. Autor w sposób fascynujący pokazuje Eucharystię jako akt uwielbienia podarowany nam przez Najwyższego Kapłana, Jezusa Chrystusa, w przeddzień Jego ofiarnej śmierci.
To druga perełka w tej tematyce, którą wam szczerze polecam!

Scott Hahn pokazuje nam jak rozumieć Eucharystie w wymiarze eschatologicznym, czyli wymiarze czasów ostatecznych. Autor w sposób fascynujący pokazuje Eucharystię jako akt uwielbienia podarowany nam przez Najwyższego Kapłana, Jezusa Chrystusa, w przeddzień Jego ofiarnej śmierci.
To druga perełka w tej tematyce, którą wam szczerze polecam!

Jezus przyszedł zmienić serce, a nie rzeczywistość.