Gra życia i jak w nią grać
Hej. Przeczytałem ostatnio świetną książkę o tytule "Gra życia i jak w nią grać" autorstwa Florence Scovel Shinn. Moim zdaniem każda osoba wierząca (i nie tylko) powinna się z tą książką zapoznać. Jest w niej wiele ciekawych wyjaśnień zagadnień z Biblii. Gorąco polecam.
Witaj. Widziałam już twoje posty na sąsiednim forum.
Jeśli są o tematyce katolickiej to chętnie się z nimi zapoznam
Jeśli są o tematyce katolickiej to chętnie się z nimi zapoznam
- Magnolia
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 3436
- Podziękowano: 3625
To, że ktoś coś na podstawie Biblii pisze nie oznacza, ze to jest zgodne z duchem Biblii.
Przeczytałam recenzje tej książki, opis treści w księgarni internetowej i nie są to treści katolickie....
Przeczytałam recenzje tej książki, opis treści w księgarni internetowej i nie są to treści katolickie....
mgr teologii,
„Bóg pragnie, aby wszyscy byli zbawieni i doszli do poznania prawdy” (1 Tm 2,4)
Można by i nawet byłby już pierwszy sprawdzony podpunkt. Czytać ich recenzję na dolinie
Kiedyś też Abi wspomniała, że istnieje jakaś lista zatwierdzonych przez kościół tytułów czy jakoś tak. Pamiętam bo sam zagaiłem w podobnej sprawie wtedy.
Kiedyś też Abi wspomniała, że istnieje jakaś lista zatwierdzonych przez kościół tytułów czy jakoś tak. Pamiętam bo sam zagaiłem w podobnej sprawie wtedy.
Ostatnio zmieniony 14 paź 2022, 17:40 przez Skaza, łącznie zmieniany 1 raz.
Czasy Inkwizycji już minęły i można się jednak zapoznać z tytułem, ot, chociażby po to by samemu ocenić jego wartość. A naprawdę warto. Z pewnością nikt za przeczytanie książki nie trafi do piekła Warto mieć otwarty umysł.
Mój już dawno śpi a poza tym mam zaufanie do Magnolii a Ciebie nie znam także nie skusze się. Bez odbioru.
- Magnolia
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 3436
- Podziękowano: 3625
To nie kwestia inkwizycji tylko rozumu i wyboru.
Albo wybieramy treści które nas budują w wierze albo takie które nas zwodzą i sieją zamęt.
Ja tych drugich unikam z wyboru.
Albo wybieramy treści które nas budują w wierze albo takie które nas zwodzą i sieją zamęt.
Ja tych drugich unikam z wyboru.
mgr teologii,