I Komunia Święta.
- Magnolia
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 2753
- Podziękowano: 3130
Ja w roku 80 tym tez raczej niewiele dostałam, w każdym razie żadnego prezentu nie pamiętam, dla mnie radością było przystępowanie do komunii św, naprawdę bardzo mnie to cieszyło. Nawet sukienkę wtedy miałam jednakową z innymi dziećmi, niewiele nas było w grupie wczesnej, może kilkanaście dzieci.
Jezus przyszedł zmienić serce, a nie rzeczywistość.
- daniel
- Podziękował/a: 141
- Podziękowano: 404
Widocznie jesteś wyjątkowaMagnolia pisze: ↑11 maja 2023, 16:28 Ja w roku 80 tym tez raczej niewiele dostałam, w każdym razie żadnego prezentu nie pamiętam, dla mnie radością było przystępowanie do komunii św, naprawdę bardzo mnie to cieszyło. Nawet sukienkę wtedy miałam jednakową z innymi dziećmi, niewiele nas było w grupie wczesnej, może kilkanaście dzieci.

Jak wiesz ja z Bogiem raczej miałem nie po drodze choć dziś widzę to całkiem inaczej.
„Marto, Marto, martwisz się i niepokoisz o wiele, a potrzeba tylko jednego.” Łk 10.41-42
- Magnolia
- Podziękował/a: 2753
- Podziękowano: 3130
Nie myślę tak o sobie. Byłam wyjątkowo pojętnym dzieckiem w tym momencie i w tej materii, ale miałam tez okres w życiu kiedy nie było mi po drodze do kościoła... chyba każdy musi mieć okres buntu albo oziębłości...
Jezus przyszedł zmienić serce, a nie rzeczywistość.
- Skaza
- Podziękował/a: 4392
- Podziękowano: 1331
W tamtym czasie byłem jeszcze bardzo siubi dubi du i niewiele rozumiałem ze spraw wiary. Głównie skupiłem się na całej uroczystości jako takiej i nią się stresowałem.
Szukajcie dobra, a nie zła, abyście żyli, a Pan Bóg będzie z wami. Am 5, 14
Ja dostałam prezent taki różowy zestaw

Ale dla mnie dużą radością była ta piękna sukienka szyta na miarę. Wianuszek. Rękawiczki. I chodzenie z mamą na majowe🩵
Dodano po 1 minucie 3 sekundach:
Zdjęcie ze strony
https://chrzcinyikomunie.pl/blog/prezen ... nie-swieta)

Ale dla mnie dużą radością była ta piękna sukienka szyta na miarę. Wianuszek. Rękawiczki. I chodzenie z mamą na majowe🩵
Dodano po 1 minucie 3 sekundach:
Zdjęcie ze strony
https://chrzcinyikomunie.pl/blog/prezen ... nie-swieta)