Kościoły, ołtarze, wnętrza
Regulamin forum
Tu zamieszczamy zdjęcia o charakterze religijnym, którymi chcemy się podzielić z innymi. Zamieszczone zdjęcia Dolina Modlitwy może wykorzystać do własnych projektów (np. do filmów na YT).
Tu zamieszczamy zdjęcia o charakterze religijnym, którymi chcemy się podzielić z innymi. Zamieszczone zdjęcia Dolina Modlitwy może wykorzystać do własnych projektów (np. do filmów na YT).
- Magnolia
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 3455
- Podziękowano: 3656
Niepokalanów, Sanktuarium Maryjne na Mazowszu, opiekę sprawują tu franciszkanie.
Ołtarz główny
Ołtarze boczne
Cela św. Maksymiliana Kolbe, mieszkał obok kaplicy i zakrystii.
Pierwsza kaplica w Niepokalanowie - od niej się rozpoczęło to dzieło
Pierwsza figura Niepokalanej, którą postawił św Maksymilian Kolbe, gdy rozpoczął budowę kaplicy
Kaplica Wieczystej Adoracji - Niepokalana- Królowa Pokoju
Ołtarz główny
Ołtarze boczne
Cela św. Maksymiliana Kolbe, mieszkał obok kaplicy i zakrystii.
Pierwsza kaplica w Niepokalanowie - od niej się rozpoczęło to dzieło
Pierwsza figura Niepokalanej, którą postawił św Maksymilian Kolbe, gdy rozpoczął budowę kaplicy
Kaplica Wieczystej Adoracji - Niepokalana- Królowa Pokoju
mgr teologii,
„Bóg pragnie, aby wszyscy byli zbawieni i doszli do poznania prawdy” (1 Tm 2,4)
Parafia świętego Józefa na Kaszubach gdzie spędzam wolny czas pomiędzy wizytami lekarskimi a innymi niezbędnymi czynnościami odliczającymi kolejne dni do mojego odejścia z ziemskiego świata
ODLICZASZ DNI?? Do odejścia z ziemskiego świata? Raczej odliczaj lata drogi Skazo cale zycie przed tobą
Tylko Pan Bóg wie ile nam pozostało. Każdy dzień jednak przybliża nas do spotkania z Panem i jak jakiś cięższy dzień minie to lubię sobie pod koniec w myślach powiedzieć ... jeden mniej.
Bardzo lubię takie ogromne wysokością świątynie z cegiełkowymi murami. Podobny miałem w swojej pierwszej w życiu parafii.
- Magnolia
Zdjęcia nie oddają jaki to ogromny kościół i jaka wielka zwykle jest tam szopka. Bo to naprawdę jedna z większych szopek jakie widziałam. Zajmuje całą nawę nad ołtarzem. @Melisska nie zrobiłaś zdjęcia całej szopce?
A za kościołem jest to małe zoo
No chyba że coś się zmieniło. Kilka lat temu tam byłam ostatnio.
mgr teologii,
Oczywiście, zdjęcia nie oddają tego jak tam jest pięknie. Szopka nadal jest za ołtarzem ale widocznie mój smartfon nie robi tak fajnych zdjęć bo choć zrobiłam tej szopce zdjęcie to się rozmazało,nie wyszło dobrze więc nie wstawiałam na forum.Magnolia pisze: ↑06 sty 2023, 21:59 Zdjęcia nie oddają jaki to ogromny kościół i jaka wielka zwykle jest tam szopka. Bo to naprawdę jedna z większych szopek jakie widziałam. Zajmuje całą nawę nad ołtarzem. @Melisska nie zrobiłaś zdjęcia całej szopce?
Jeśli chodzi o zoo to nie robiłam zdjęć wszystkich zwierząt ponieważ Kuc akurat jadł kolację i nie było go widać
A lamom nie wypadało akurat robić zdjęć.. jeśli wiesz co mam na myśli. a zdjęcia innych zwierząt dodałam
Dodano po 5 minutach 35 sekundach:
Jeszcze mam te zdjecia.
Króliki byly tak ściśnięte że nie wstawiałam tu zdjęcia bo mało co widać.
Ale jeśli chcesz to proszę
No i nie wyraźna szopka:
Dodano po 2 minutach 29 sekundach:
Magnolio a ty tam byłaś ? Może posiadasz jakieś zdjęcia szopki?
Ostatnio zmieniony 07 sty 2023, 8:43 przez Melisska, łącznie zmieniany 2 razy.
- DariuszJ
- Podziękował/a: 229
- Podziękowano: 237
Kaplica św. Kingi w kopalni soli w Wieliczce.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2023, 18:06 przez DariuszJ, łącznie zmieniany 1 raz.
"Deus caritas est, et qui manet in caritate, in Deo manet, et Deus manet in eo".
1J 4,16b
"Bóg jest miłością: kto trwa w miłości, trwa w Bogu, a Bóg trwa w nim". 1J 4,16b
1J 4,16b
"Bóg jest miłością: kto trwa w miłości, trwa w Bogu, a Bóg trwa w nim". 1J 4,16b
- DariuszJ
- Podziękował/a: 229
- Podziękowano: 237
Sanktuarium Bożego Miłosierdzia w Krakowie - Łagiewnikach
"Deus caritas est, et qui manet in caritate, in Deo manet, et Deus manet in eo".
1J 4,16b
1J 4,16b
- Magnolia
U nas w parafii szopka była zwykle gdzieś z boku ołtarza. W tym roku jest tak. Wymownie prawda?
mgr teologii,
Nawet bardzo wymownie, ale mi się podoba ostatnimi czasy jakoś mam słabość do pchania się w przednie ławki w kościele. Pomaga mi to w lepszym skupieniu się na udziale w mszy. Piękna szopka Magnolio u Ciebie w parafii