Moje sny i doświadczenia osobistej miłości Maryi

Matka Jezusa, Matka Kościoła, nasza Matka. Rozmowy o Maryi
Karina
Wyznanie: katolicyzm
Podziękował/a: 8
Podziękowano: 20
Nieprzeczytany post

Witam. Czy macie jakieś osobiste doświadczenia z Maryją? Jak Ona działała w Waszym życiu i czy dała Wam odczuć że jest Waszą matką i Was Kocha? Ja miałam takie:
* Jak byłam dzieckiem przyśniła mi się Jej postać w domu w piwnicy tak jak z obrazu takiego znanego że Maryja jest w niebieskim płaszczu i wskazuje na Swoje ogromne serce, wołała mnie do siebie i prosiła żebym dotknęła Jej serca, ja się bałam, a Ona mówiła nie bój się dotknij. Dotknęłam, to serce było miękkie...
* Kolejny sen z dzieciństwa przyśniła mi się Jej postać w czarnym ubraniu, ogólnie czarno biała kolorystyka, Maryja była taka zmartwiona, oczy miała ciemne takie jak moje i czułam że jest moją matką, że martwi się o mnie, nawet byłyśmy do siebie podobne z oczu i twarzy...
* Późniejszy sen to śnił mi się cały obraz z Jasnej Góry kiedy byłam w trakcie porzucenia mojego grzechu i uświadomienia sobie go i jego okropności, poczułam Jej wsparcie w tym, że odrzucam ten grzech.

Czy te sny to rzeczywiście znak że chciała mi w ten sposób pokazać swoją miłość i jakby pokazała mi się? Czy do snów nie powinno się przywiązywać aż takiej wagi?

Doświadczenia bez snów:
* Przed moim nawróceniem w 2018 albo 2019 roku kiedy byłam niezbyt dobrze nastawiona do Maryi, mój mąż w czasie jazdy samochodem zrobił mi zdjęcie, bardzo chciał mi zrobić to zdjęcie na tle kapliczki, mam to zdjęcie, ja siedziałam w środku auta a w tle kapliczka i Jej postać.
* W czasie spowiedzi mówiłam księdzu że byłam źle nastawiona do Jej osoby i mówiłam różne złe rzeczy na Nią których bardzo żałuję. Ksiądz powiedział mi wtedy z pełnym przekonaniem że Ona mi wybaczyła i czułam, że rzeczywiście tak jest.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2024, 16:25 przez Karina, łącznie zmieniany 4 razy.
Apolonia
Wyznanie: katolicyzm
Podziękował/a: 54
Podziękowano: 45
Nieprzeczytany post

Ja uważam, że sny to bardziej przetworzone nasze własne wyobrażenia, choć Bóg może się posługiwać każdym środkiem w komunikacji z nami, nawet snami, czego przykłady są w całej Biblii. Za przykład można podać św. Józefa :)
ODPOWIEDZ