Prośba o modlitwę- zapodaj intencję na dziś
- Magnolia
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 3585
- Podziękowano: 3792
Jest tu wielu ludzi o dobrym sercu... jest intencja... trzeba wesprzeć 20 letnią Zosię, aby porzuciła prostytucję. Pomódlmy się w tej intencji i proście innych aby ją wsparli modlitwą. Bardzo potrzebuje tego wsparcia.
Niech Dobry Bóg da jej siłę i łaskę do nawrócenia i znalezienia uczciwej pracy. Amen.
Niech Dobry Bóg da jej siłę i łaskę do nawrócenia i znalezienia uczciwej pracy. Amen.
mgr teologii,
„Bóg pragnie, aby wszyscy byli zbawieni i doszli do poznania prawdy” (1 Tm 2,4)
-
- Podziękował/a: 14
- Podziękowano: 10
Rzadko zdarza mi się prosić o modlitwę, ale proszę pomódlcie się w intencji mojego przyjaciela, który mimo młodego wieku prawdopodobnie choruje na nowotwór (nie ma pewności, ale jest na to duża szansa, za jakiś czas dostanie diagnozę)
- Magnolia
Prosiłam was o modlitwę za młodą Zosię, która utrzymywała się z prostytucji. Postanowiła porzucić ten sposób zarabiania i znalazła pracę - bardzo was proszę nadal o wspieranie jej modlitwą, by wytrwała w dobrym postanowieniu. Amen.
mgr teologii,
- Julita
- Podziękował/a: 4
- Podziękowano: 13
Nadal bardzo potrzebuję modlitwy. Nie udało się wytrwać w nowennie, ale zaczęłam jeszcze raz i teraz jest dziesiąty dzień. Jest mi trudno modlić się, mam duże rozproszenia, nie mogę skupić się na modlitwie. Mam natrętne myśli, że źle się modlę, że to bez sensu itp. Może jest tak dlatego, że choruję na schizofrenię. Bardzo bym chciała jednak dokończyć nowennę, zwłaszcza, że modlę się w niezwykle ważnej dla mnie intencji.
- Magnolia
@Julita a czy spróbujesz oddać Bogu tą intencję w jednym prostym akcie ufności?
"Boże wierzę, ze jeśli ta sprawa jest zgodna z Twoją wolą, to się nią zajmiesz, ja ci ufam, że będzie tak jak Ty chcesz i że będzie najlepiej dla mnie. Amen."
Włóż w tą modlitwę całe swoje zawierzenie Bogu.
nie tyle chodzi o to by się "katować" długimi nowennami ale by UFAĆ BOGU i powierzać Mu swoje sprawy, jednocześnie przyjmując że to Jego wola ma się stać. Jego wola jest dla nas najlepsza, bo nas kocha i z tej miłości pragnie dla nas najlepiej.
"Boże wierzę, ze jeśli ta sprawa jest zgodna z Twoją wolą, to się nią zajmiesz, ja ci ufam, że będzie tak jak Ty chcesz i że będzie najlepiej dla mnie. Amen."
Włóż w tą modlitwę całe swoje zawierzenie Bogu.
nie tyle chodzi o to by się "katować" długimi nowennami ale by UFAĆ BOGU i powierzać Mu swoje sprawy, jednocześnie przyjmując że to Jego wola ma się stać. Jego wola jest dla nas najlepsza, bo nas kocha i z tej miłości pragnie dla nas najlepiej.
mgr teologii,
- Krzysiek
- Podziękował/a: 603
- Podziękowano: 389

Następnego dnia okazało się ze owa sepsa nie postępuje tak bardzo, to dzięki temu jestem w domu i jak przystało na "wzorowego pacjenta" biorę wszystkie zalecane leki i nebulizacje dążąc do pełni wyzdrowienia.
Dziękuje serdecznie

- Magnolia
„Orzeczenie Trybunału Konstytucyjnego zostawiło aborcyjną furtkę w postaci przesłanki zagrożenia życia lub zdrowia matki, ale nie określiło, do którego miesiąca aborcja jest możliwa. Po wytycznych ministerstwa zdrowia dotyczących aborcji – do procedury przerwania ciąży wystarczy jedno orzeczenie lekarza, które stwierdza istnienie przesłanki zagrożenia zdrowia kobiety – dociera do nas coraz więcej sygnałów, że w szpitalach podejmowane są działania przeciw życiu” – mówi Opoce Izabela Szymańska, prezes Fundacji „Spotkajmy się pod Jerycho”.
„W wielu miejscach powstała atmosfera przyzwolenia na aborcję, a lekarze, którzy chcą bronić życia, są zastraszani. Nie chcieliśmy z tą wiedzą pozostać sami” – dodaje.
Tak narodziła się inicjatywa Jerycha „Pro humano” – kręgów modlitewnych w intencjach wspierających personel medyczny na konkretnych oddziałach ginekologiczno-położniczych i neonatologicznych w całej Polsce.
Akcja modlitewna ma charakter ogólnopolski i jest wspólną inicjatywą sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie i działającej przy nim Fundacji „Spotkajmy się pod Jerycho”. Jej uczestnicy modlą się w 20-osobowych różach różańcowych w intencji:
- lekarzy, pielęgniarek i położnych o „o przyjęcie każdego dziecka z poszanowaniem jego godności jako człowieka”;
- o „siły i wrażliwość dla personelu medycznego w posłudze związanej z przyjściem dziecka na świat”;
- o „zaprzestanie działań, które są wymierzone przeciwko życiu dziecka”;
https://opoka.org.pl/News/Polska/2024/p ... ro-humanum
„W wielu miejscach powstała atmosfera przyzwolenia na aborcję, a lekarze, którzy chcą bronić życia, są zastraszani. Nie chcieliśmy z tą wiedzą pozostać sami” – dodaje.
Tak narodziła się inicjatywa Jerycha „Pro humano” – kręgów modlitewnych w intencjach wspierających personel medyczny na konkretnych oddziałach ginekologiczno-położniczych i neonatologicznych w całej Polsce.
Akcja modlitewna ma charakter ogólnopolski i jest wspólną inicjatywą sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie i działającej przy nim Fundacji „Spotkajmy się pod Jerycho”. Jej uczestnicy modlą się w 20-osobowych różach różańcowych w intencji:
- lekarzy, pielęgniarek i położnych o „o przyjęcie każdego dziecka z poszanowaniem jego godności jako człowieka”;
- o „siły i wrażliwość dla personelu medycznego w posłudze związanej z przyjściem dziecka na świat”;
- o „zaprzestanie działań, które są wymierzone przeciwko życiu dziecka”;
https://opoka.org.pl/News/Polska/2024/p ... ro-humanum
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2024, 9:10 przez Magnolia, łącznie zmieniany 1 raz.
mgr teologii,
- Magnolia
Kochani prosiłam was o modlitwę za młodą dziewczynę ( w czerwcu) która bardzo się pogubiła. Dziś wychwalajcie ze mną Pana bo dziewczyna nie tylko się prawdziwie nawróciła ale także przygotowała się do spowiedzi generalnej. Wczoraj się wyspowiadała. A jak bardzo się bała i wstydziła to już tylko ona wie, skoro po przyjściu do rozmównicy zemdlała. Ale mimo to się nie wycofała i doświadczyła Bożego przebaczenia, miłosierdzia i jest teraz bardzo szczęśliwa. Bogu niech będą dzięki za waszą modlitwę i za to nawrócenie!! Niech całe niebo się cieszy!!
Alleluja!!
Alleluja!!
mgr teologii,
- Jerycho
- Podziękował/a: 9
- Podziękowano: 18
Jestem nowy, ale proszę o modlitwę w mojej intencji, abym wytrwał w nawróceniu i dostąpił bożej łaski. Bym dotrwał do spowiedzi i nie zniechęcił się.
"Wszyscy mamy milion dróg, każda zbliża nas do śmierci"
- Owieczka
- Podziękował/a: 31
- Podziękowano: 26
Mój internetowy znajomy jest w ciężkiej sytuacji. Bardzo ciężkiej. Bóg wie o co chodzi. Proszę o modlitwę za niego, żeby uwierzył w siebie i zapragnął zawalczyć o siebie, pozwolił sobie pomóc.
Mój internetowy znajomy jest w ciężkiej sytuacji. Bardzo ciężkiej. Bóg wie o co chodzi. Proszę o modlitwę za niego, żeby uwierzył w siebie i zapragnął zawalczyć o siebie, pozwolił sobie pomóc.
- ImmortalXD
- Podziękował/a: 57
- Podziękowano: 25
W niedzielę wybieram się na mini pielgrzymkę do Sanktuarium Matki Bożej Prymasowskiej Wspomożycielki w Rokitnie. Jeśli ktoś z Was ma jakąś intęcję, za którą mogę się w tym czasie pomodlić dajcie znać. Jak coś bardzo osobistego to może być w prywatnej wiadomości. Buźka