Stwòrca moze dzialac w trybie natychmiastowym

Podziel się krótkim i radosnym świadectwem, jak w Twoim życiu działa Bóg.
Świadectwo generalnie ma być skoncentrowane na Bogu, na tym, co Bóg nam uczynił... za co dziękujemy i czujemy wdzięczność – na chwałę Panu!
Mila
Wyznanie: katolicyzm
Podziękowano: 9
Nieprzeczytany post

Mòj syn- przykro mi to stwierdzic nie zasluguje na jakies szczegòlne wzgledy u Pana Boga, nie chodzi do Kosciola pomimo moich napomnien.
Ale jak sie przekonalam nawet i o takich osobach wylaczonych z zycia religijnego, ale powaznych i pracujacych , uczciwych nie zapomina nasz Stwòrca.
Od lat pragnal poleciec do Nowego Jorku, ale na pòl roku przedtem zgubil dowòd osobisty.
Wyrobil sobie nowy, a ja potem ten niby zgubiony, ale ciagle wazny znalazlam.
Wycieczke do Nowego Jorku moge skromnie okreslic jako maly kolejny cud, ze wogòle tam dolecial, bowiem na 5 dni przed planowanym odlotem zgubil sie gdzies paszport i ....dowòd osobisty.
Przeszukalismy cale mieszkanie, a wszystko juz bylo zaplacone, mial poleciec z przyjacielem, ktòry od lat pracuje w Irlandi. Ten zamiast go wesprzec moralnie dzwonil co dwie godziny i mòwil, ze w takim razie i on nie poleci i syn ma mu zwròcic wszystkie koszty, a lacznie na dwòch to byla duza suma przeszlo 6 tys. euro.
Brakowalo 4 dni do wylotu, ja sie goraco modlilam, dla mnie to byl ogromny stres bo syn oskarzal mnie o wsadzenie gdzies paszportu.
Zaznaczam, ze przewròcilam dom do gòry nogami i dotychczas dokumenty te sie nie znalazly.
Precyzuje , ze na paszport czeka sie we Wloszech dlugo, jest to kosztowne , ludzie juz o 5-ej rano ustawjaja sie w kolejce do biura paszportowego a przyjmuja o godz 8 rano tylko osiem osòb na dzien.
Osoby znane moga otrzymac paszport w trybie przyspieszonym, ale po oczekiwaniu minimum 5 dni. Brakowalo 4 dni do wylotu, paszportu nie bylo.
Pamietam, ze zwròcilam sie bezposrednio do Jezusa proszac o pomoc natychmiastowa, ktòrej to juz doswiadczylam pare lat temu.
Nigdy nie zapomne tego dnia .
Kupilam mieszkanie i wydalam wszystkie pieniadze, bylam chora , nie mialam prawie wladzy w rekach a jakiejkolwiek czynnosci towarzyszyly ogromne bòle, synek byl ciezko chory na asme. Wierzylam, ze w sanatorium na Litwie moge uzyskac pomoc.
Otrzymalam odpowiedz od dyr sanatorium ze moga mi pomòc, choc cudòw nie nalezy sie spodziewac.
Cena byla dobra, ale ja nie mialam pieniedzy.....i lezac w lòzku goraco blagalam Stwòrce o pomoc.
Podkreslam nie spalam, nie mialam przywidzen i pod wzgledem psychicznym nie mialam problemòw. uslyszalam stanowczy meski glos- przeciez ja cie nigdy nie opuscilem! Wieczorem zadzwonil maz - pracowal w innym miescie wygral dosc duza sume pieniedzy na wszystko starczylo.
Modlilam sie wiec ponownie o dzialanie natychmiastowe.
Rano, a byl to dzien urodzin syna ten za moja namowa poszedl do dzielnicowego biura paszportòw, przedtem zlozyl podanie w centralnym , przedstawil ten uniewazniony, znaleziony dowòd , powiedzial chlopakom tam pracujacym prawde, ze jest tak zalamany, ze ma mysli samobòjcze i , ze w tym dniu obchodzil urodziny
Niesamowite kazali mu przyjsc po poludniu i ponownie uiscic wszystkie oplaty za paszport.
Po poludniu paszport byl gotowy.
Zamòwilam tort dla syna i doskonale ciastka dla chlopakòw, nie chcieli ich przyjac, ale syn sie uparl proszac ich o wypicie kawy w zwiazku z jego urodzinami. Oczywiscie musial wniesc na nowo wszystkie oplaty, ale do Nowego Jorku polecial i byl zadowolony z pobytu. Dzialanie Stwòrcy bylo natychmiastowe, a jak sie spojrzy na informacje w sieci to tylko VIP-y moga otrzymac paszport w 5 dni, syn otrzymal go w trzy godziny.
Awatar użytkownika
Dominik
Podziękował/a: 641
Podziękowano: 1657
Nieprzeczytany post

Mały offtop. Paszport tymczasowy w Polsce wyrabia się w 15 minut na kilku lotniskach, ale nie wszystkie państwa go akceptują.
Nie bój się, robaczku Jakubie,
nieboraku Izraelu!

Izajasza 41, 14

Przekaż mi 1% podatkuKLIK
Mila
Podziękowano: 9
Nieprzeczytany post

Moze w Polsce, my w Polsce nie mieszkamy. By jechac do USA potrzebna jest wiza, te dostaje sie na paszport staly i tez sie kilka dni na nia czeka. Kazde panstwo ma swoje przepisy.
ja,kubek
Podziękował/a: 45
Podziękowano: 5
Nieprzeczytany post

Paszport tymczasowy dotyczy glownie powrotu do kraju zamieszkania i wydaja go przedstawiciele ambasad w innych krajach niz kraj pochodzenia osoby ktora zgubila paszport podczas pobytu poza granicami kraju swojego obywatelstwa.
We wloszech maja tak jak w Polsce dowody osobiste (carta d'identitia) i paszporty.
Ostatnio zmieniony 25 gru 2024, 16:44 przez ja,kubek, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ