Napisałam, rozmawiałam z proboszczem telefonicznie, ale musiałam również napisać do Kurii Archidiecezji Poznańskiej, aby podjęto rozmowę z proboszczem. Wiem, że zajęto się tą sprawą.
Z uwagi na to, że w internecie naprawdę można znaleźć wiele głupot i bzdur, to tym bardziej trzeba dbać aby na stronach katolickich można było znaleźć prawdę, a nie powielanie, szkodliwe bzdury.
III Tajemnica Fatimska.
- Magnolia
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 2969
- Podziękowano: 3248
Jak widać u Boga nic się nie marnuje. Sam fakt mojego zaangażowania ostatnio w sprawę III tajemnicy fatimskiej bardzo mi się dziś przydał. Byłam na nabożeństwie, różańcu, akcie zawierzenia Maryi Niepokalanej, w łączności z papieżem cały Kościół się modli o pokój.
Zauważyłam że chodzi jakaś Pani po kościele i nagrywa modlitwę wspólnoty. Kiedy już wychodziłam właśnie za mną Pani postanowiła pobiec i zapytać o kilka rzeczy do mikrofonu....
Jakie miała pytania: czemu Pani dziś była się pomodlić w Sanktuarium Matki Bożej fatimskiej? O co prosiła Maryja w Fatimie? Co Pani pamięta z tajemnic fatimskich? Czy wie Pani co dziś zrobi papież?
Odpowiadałam poważnie, ale śmiałam się w duchu, jak dobrze ten wątek mnie przygotował do tej wypowiedzi.
Tak więc Chwała Panu!
Nigdy nie wiecie jak Bóg wykorzysta dobro, które tu czytacie, poznajecie i sami szukacie!
Ale płynie z tego ogromna radość!
Zauważyłam że chodzi jakaś Pani po kościele i nagrywa modlitwę wspólnoty. Kiedy już wychodziłam właśnie za mną Pani postanowiła pobiec i zapytać o kilka rzeczy do mikrofonu....
Jakie miała pytania: czemu Pani dziś była się pomodlić w Sanktuarium Matki Bożej fatimskiej? O co prosiła Maryja w Fatimie? Co Pani pamięta z tajemnic fatimskich? Czy wie Pani co dziś zrobi papież?
Odpowiadałam poważnie, ale śmiałam się w duchu, jak dobrze ten wątek mnie przygotował do tej wypowiedzi.
Tak więc Chwała Panu!
Nigdy nie wiecie jak Bóg wykorzysta dobro, które tu czytacie, poznajecie i sami szukacie!
Ale płynie z tego ogromna radość!
Jezus przyszedł zmienić serce, a nie rzeczywistość.
- Magnolia
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 2969
- Podziękowano: 3248
Dodam jeszcze: Cały czas znajdują się marudy wśród nas

"Starajcie się naprzód o królestwo Boga i o Jego sprawiedliwość, a to wszystko będzie wam dodane” Mt 6, 33
Życie ewangelią to prawdziwe błogosławieństwo....
Jezus przyszedł zmienić serce, a nie rzeczywistość.