Często mam takie małe cuda w moim życiu, czasem znajduje w Piśmie świętym odpowiedź na sytuację która mnie nie pokoi.
Mogę myśleć że w cudowny sposób jest zdrowy, nie złośliwy ale nie musisz sie ze mna zgadzać. Mogę się mylić, owszem.. pewnie zawsze był zdrowy.Aloes pisze: ↑07 maja 2023, 20:35 Czy myślenie jak się pomodlę Pan Bóg mi pobłogosławi nie jest zabobonne, a także nie traktuje Pana Boga jak automat do czynienia cudów?
Z zasady Pan Bóg wszakże nie ingeruje w niedoskonqlosc natury świata i tak naprawdę nieszczęścia przydazqja się zarówno złym jak i dobrym religijnym ludzia.
@Melisska Czy serio uważasz że Pan Bóg ten pieprzyk uczynił w cudowny sposób zdrowym czy tez myślisz że Poprostu od początku był zdrowy?
Myślę że w przypadku matur mało jest w rękach Boga a dużo w kwestii samodzielnego uczelnia i zdolności.Kaja pisze: ↑23 maja 2023, 16:51 Dzisiaj zaliczyłam już ostatnia ze swoich matur i chciałam podzielić się z wami moim "małym" świadectwem Bożego działaniaPrzed maturą z polskiego złapał mnie ogromny stres, który przerodzil się jak zazwyczaj u mnie, w bezsenność i w pogorszenie stanu cery. Na maturę poszłam cała w panice, sama matura poszła mi średnio. To samo stało się w dzień matury z angielskiego. Przed maturą z matematyki, z której chciałam dostać dobry wynik, pomyślałam ze muszę się odstresować, bo inaczej nie dam rady tego napsiac. W noc przed tą matura spłynął na mnie totalny spokój, pomyślałam sobie, że wszystko tak na prawdę jest w rękach Boga, i jeśli mam napisać te maturę źle to pewnie jest w tym większy cel. Kilka razy powtórzyłam "Jezu ufam tobie" i stres całkowicie mi przeszedł i przespałam całą noc
Dzisiaj za to miałam maturę ustną z polskiego, która również mnie stresowała bo nie jestem dobra w głoszeniu monologów a części lektur nie przeczytałam. Wchodzę do sali totalnie spanikowana, losuje zestaw a tam zadanie z Księgi Koheleta
Matura ustną zdana na 100% Chwała Panu!!!!