Konsekwencje życia w świecie z AI...
- Magnolia
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 3571
- Podziękowano: 3775
Na pierwszym obrazku ewidentnie jest za dużo palców i rąk, a na drugim obrazku nie powinno być krzyża.
mgr teologii,
„Bóg pragnie, aby wszyscy byli zbawieni i doszli do poznania prawdy” (1 Tm 2,4)
- daniel
- Podziękował/a: 508
- Podziękowano: 934
Tam jest w ogóle zbyt dużo rąk (na prawej piersi niemowlaka jest kciuk - nie wiem czyj). Prawa dłoń niemowlaka jest dorosła.
Ja osobiście w tych oczach nie widzę życia.
Ja osobiście w tych oczach nie widzę życia.
„Marto, Marto, martwisz się i niepokoisz o wiele, a potrzeba tylko jednego.” Łk 10.41-42
- Magnolia
Jestem zaskoczona wiedzą papieża w tym temacie i refleksją z która się podzielił. Zupełnie się tego nie spodziewałam. Dziękuję Dominiku za podzielenie się z nami tym orędziem.
mgr teologii,
-
- Podziękował/a: 33
- Podziękowano: 73
Przekroczyliśmy nieodwracalnie pewną granicę. Czas pokaże jak szybko poniesiemy tego konsekwencje, bo coraz trudniej będzie odróżnić pewne fakty od fałszu, a na ich podstawie ludzie będą podejmować decyzje... Byle jak najrzadziej błędne.
Przekroczyliśmy nieodwracalnie pewną granicę. Czas pokaże jak szybko poniesiemy tego konsekwencje, bo coraz trudniej będzie odróżnić pewne fakty od fałszu, a na ich podstawie ludzie będą podejmować decyzje... Byle jak najrzadziej błędne.
...
- Magnolia
Coraz trudniej będzie odróżnić fakty od fałszu... dokładnie tak.
Niedawno widziałam tik toka, gdzie Jan Paweł II mówił konferencję, ale treść tej konferencji nijak mi nie pasowała do papieża... nawet usta nie współgrały ze słowami... nie było oznaczenia że to AI, ale miałam takie wrażenie, że to nie jest prawdziwe...
Już nie wystarczy ze w mediach będą przekręcać czyjeś słowa, albo będą krzyczeć nagłówki... teraz może postać np papieża głosić coś sprzecznego z Ewangelią, bo ktoś wykorzysta wizerunek i podłoży głos, naśladowanie głowy również jest już możliwe... to może prowadzić do ogólnego chaosu... to jest przerażające. Tym bardziej ze prawo jeszcze nie nadąża za tym co już jest możliwe technicznie...
Niedawno widziałam tik toka, gdzie Jan Paweł II mówił konferencję, ale treść tej konferencji nijak mi nie pasowała do papieża... nawet usta nie współgrały ze słowami... nie było oznaczenia że to AI, ale miałam takie wrażenie, że to nie jest prawdziwe...
Już nie wystarczy ze w mediach będą przekręcać czyjeś słowa, albo będą krzyczeć nagłówki... teraz może postać np papieża głosić coś sprzecznego z Ewangelią, bo ktoś wykorzysta wizerunek i podłoży głos, naśladowanie głowy również jest już możliwe... to może prowadzić do ogólnego chaosu... to jest przerażające. Tym bardziej ze prawo jeszcze nie nadąża za tym co już jest możliwe technicznie...
mgr teologii,
- Dominik
- Podziękował/a: 640
- Podziękowano: 1652
Tyle szczęścia w tym, że te dobre narzędzia są płatne, żeby coś lepszego zmajstrować. Tak to zaraz na YT byłby zalew takich filmów, które byłyby wiarygodne na pierwszy i drugi rzut oka.
- daniel
- Podziękował/a: 508
- Podziękowano: 934
Widziałem taki jeden w sieci. I choć cierń wydawał mi się niemożliwy do wykonania z piasku to się nabrałem 

„Marto, Marto, martwisz się i niepokoisz o wiele, a potrzeba tylko jednego.” Łk 10.41-42
- Dominik
- Podziękował/a: 640
- Podziękowano: 1652
Nie wiem skąd algorytm, wpisz Suno w wyszukiwarkę Google i znajdziesz stronę na której to wygenerowałem.
Jest darmowa opcja tworzenia piosenek, myślę, że w zupełności wystarczająca jak na obecny moment.
Jest darmowa opcja tworzenia piosenek, myślę, że w zupełności wystarczająca jak na obecny moment.