Offtopik, czyli rozmowy niekontrolowane

Rozmowy na forum katolickim przy kawie i herbacie.
Skaza

Nieprzeczytany post

Doczytał :) doczytał, ale czy koleżanka ma absolutną pewność doradzając innym inwestycję w elektronikę, że rodzice jej chrześniaczki stosują się do tych zalecanych metod ? bo wszystko zazwyczaj pięknie wygląda spisane na kartce papieru, ale w praktyce i w życiu niewielu z tych zasad korzysta i je samemu respektuje.
Awatar użytkownika
daniel
Wyznanie: katolicyzm
Podziękował/a: 485
Podziękowano: 899
Nieprzeczytany post

TheGreat pisze: 24 sie 2023, 10:21 To że ty żyłes na trzepaku nie znaczy że córka też musi, to jest inne pokolenie.
Zgadza się. Coraz już mnie trzepaków ;)
TheGreat pisze: 24 sie 2023, 10:21 Jest fajna strona np, gdzie masz kulę ziemską, i patrzysz gdzie było twoje miejsce zamieszkania od milionów lat wstecz, do dzisiaj, też możesz z nią na tym posiedzieć.
Chcesz to dam ci linka:P
Dawaj stronkę, plizzzz

Dodano po 1 minucie 50 sekundach:
TheGreat pisze: 24 sie 2023, 11:06 "Stwierdzenie, że oglądanie telewizji, korzystanie ze smartfona czy tabletu niszczy mózg dziecka to mit."
Wybacz, ale masz potomstwo?
„Marto, Marto, martwisz się i niepokoisz o wiele, a potrzeba tylko jednego.” Łk 10.41-42
TheGreat
Podziękował/a: 26
Podziękowano: 16

Nieprzeczytany post

Nie zdradzam na forach takich informacji(już), bo miałam stalkera i od tamtego momentu nie mam zamiaru, chyba że na priv do zaufanych osób, więc wybacz:P

To z tym mitem to nie polemizuj ze mną.
To był cytat.
Wszystko jest dobre, ale tu bardziej chodzi o ilość czasu jaki się przeznacza na takie rozrywki. Jeśli ktoś przegina z czasem, to może to być destrukcyjne, ale jeśli nie...
I też zalezy co się robi na kompie: czy czyta książki, czy ogląda dokumenty, filmy, wywiady, podcasty historyczne czy naukowe, czy spędza się 8 godzin na nic nie robieniu.

Tu daje ci stronkę: https://dinosaurpictures.org/ancient-earth#20
Masz położenie kontynentów 750 mln lat wstecz, do dziś.
Po prawej stronie masz menu, gdzie wybierasz sobie epoki, po środku menu z latami, a po lewej gdzie było twoje miasto.
Ostatnio zmieniony 24 sie 2023, 13:27 przez TheGreat, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
daniel
Nieprzeczytany post

TheGreat pisze: 24 sie 2023, 13:06 Nie zdradzam na forach takich informacji(już), bo miałam stalkera i od tamtego momentu nie mam zamiaru, chyba że na priv do zaufanych osób, więc wybacz:P
Rozumiem.
TheGreat pisze: 24 sie 2023, 13:06 To z tym mitem to nie polemizuj ze mną.
To był cytat.
Więc po co go wkleiłaś jeśli mam nie polemizować :-?
Większość rzeczy, które mówimy to jakieś cytaty.
TheGreat pisze: 24 sie 2023, 13:06 Wszystko jest dobre, ale tu bardziej chodzi o ilość czasu jaki się przeznacza na takie rozrywki. Jeśli ktoś przegina z czasem, to może to być destrukcyjne, ale jeśli nie...
I też zalezy co się robi na kompie: czy czyta książki, czy ogląda dokumenty, filmy, wywiady, podcasty historyczne czy naukowe, czy spędza się 8 godzin na nic nie robieniu.
Od grzechu pierwszych ponoć zło działa na nas poprzez ciało, świat oraz złego.
Zgadzam się, że wewnątrz, w obrazie i podobieństwie Bogu, wszystko jest dobre, natomiast nie trzeba być szczególnym obserwatorem siebie i świata, by stwierdzić, że jednak jest ciut inaczej.
TheGreat pisze: 24 sie 2023, 13:06 Tu daje ci stronkę: https://dinosaurpictures.org/ancient-earth#20
Masz położenie kontynentów 750 mln lat wstecz, do dziś.
Po prawej stronie masz menu, gdzie wybierasz sobie epoki, po środku menu z latami, a po lewej gdzie było twoje miasto.
Dziękuję :)
„Marto, Marto, martwisz się i niepokoisz o wiele, a potrzeba tylko jednego.” Łk 10.41-42
TheGreat

Nieprzeczytany post

Możesz polemizować, ale nie ze mną, bo ja nie robiłam tych badań, dałam jedynie odpowiedź że to mit, że smartfon zabija mózg:P
Tak jak stwierdzenie: niebo jest niebieskie.
Znalazłam tez bardzo fajny portal, gdzie personalizuje się zainteresowania, i wokół każdego wątku tworzą się grupy, które zadają pytania i próbują odpowiedzieć na interesujący cię temat jak najlepiej potrafią.
Ja trafiłam na temat gdzie ktos spytał w odpowiedniej dziedzinie jak to jest zarabiać 50 000 miesięcznie, i ktoś opisał ze szczegółami jak wygląda jego życie.
Plusem portalu jest to że można zadać każde pytanie i jest wysoka kultura wypowiedzi, na ile zdążyłam sprawdzić. Nie ma tez podziału na głupie i mądre pytania:P
Awatar użytkownika
daniel
Nieprzeczytany post

TheGreat pisze: 24 sie 2023, 14:17 Możesz polemizować, ale nie ze mną, bo ja nie robiłam tych badań, dałam jedynie odpowiedź że to mit, że smartfon zabija mózg:P
Tak jak stwierdzenie: niebo jest niebieskie.
Nie odpowiedź, a argument.
Jeżeli wierzysz we wszystkie badania to obejrzyj np. film "Zabić ból" na temat oksykodonu.
Niebo nie zawsze jest niebieskie.
TheGreat pisze: 24 sie 2023, 14:17 Znalazłam tez bardzo fajny portal, gdzie personalizuje się zainteresowania, i wokół każdego wątku tworzą się grupy, które zadają pytania i próbują odpowiedzieć na interesujący cię temat jak najlepiej potrafią.
Ja trafiłam na temat gdzie ktos spytał w odpowiedniej dziedzinie jak to jest zarabiać 50 000 miesięcznie, i ktoś opisał ze szczegółami jak wygląda jego życie.
Plusem portalu jest to że można zadać każde pytanie i jest wysoka kultura wypowiedzi, na ile zdążyłam sprawdzić. Nie ma tez podziału na głupie i mądre pytania:P
Naprawdę mi to polecasz bym polecił to dziecku ...
TheGreat

Nieprzeczytany post

Nie, to polecam tobie, a zresztą nie polecam, bo nie podałam nazwy. Jestes strasznie najeżony. Dlatego kończę polemikę.
Ty jesteś ojciec i sam szukaj stron dobrych dla dziecka:)
Skaza

Nieprzeczytany post

Kogoś mi przypominasz z przeszłości @TheGreat , ale może to złudzenie zwykłe :)
Awatar użytkownika
daniel
Nieprzeczytany post

TheGreat pisze: 24 sie 2023, 16:09 Nie, to polecam tobie, a zresztą nie polecam, bo nie podałam nazwy. Jestes strasznie najeżony. Dlatego kończę polemikę.
Ty jesteś ojciec i sam szukaj stron dobrych dla dziecka:)
Oj tam najeżony od razu. Może rozdrażniony nieco.
Jeśli Cię uraziłem to wybacz.
Przepraszam
:ymhug:
Awatar użytkownika
Dominik
Podziękował/a: 625
Podziękowano: 1600
Nieprzeczytany post

Obrazek
Nie bój się, robaczku Jakubie,
nieboraku Izraelu!

Izajasza 41, 14

Przekaż mi 1% podatkuKLIK
Awatar użytkownika
Aloes
Podziękował/a: 185
Podziękowano: 614

Nieprzeczytany post

Obrazek
TheGreat

Nieprzeczytany post

Skaza pisze: 24 sie 2023, 17:36 Kogoś mi przypominasz z przeszłości @TheGreat , ale może to złudzenie zwykłe :)
Kogo?
Zresztą na czacie w obecności wielu ludzi napisałam jakiego mam nika z innego forum:)
Żadna tajemnica.
Przecież też tam byłeś.
Ostatnio zmieniony 27 sie 2023, 14:17 przez TheGreat, łącznie zmieniany 1 raz.
Skaza

Nieprzeczytany post

Tak byłem tam i ciut ciut Cię kojarzę, ale przypominasz mi zupełnie kogoś innego z tamtego forum. To jednak tylko złudzenie małe deja vu.
Skaza

Nieprzeczytany post

Obiecane zdjęcie oczka wodnego po czyszczeniu ~o) :) i oczywiście Becia w okolicy bliskiej.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Aloes

Nieprzeczytany post

Kąpiecie się w tym oczku? Czy generalnie do czego ono służy?
Ostatnio zmieniony 29 sie 2023, 18:23 przez Aloes, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
abi
Podziękował/a: 259
Podziękowano: 583

Nieprzeczytany post

do ryzyka utonięcia betiny chyba
nie spodziewajcie sie po mnie ani wiedzy, ani mądrości
Skaza

Nieprzeczytany post

@Aloes służy jako domek dla rybek karasi i do podlewania wszystkiego co rośnie na działce.
Pierwotnie miało być o wiele wiele mniejsze, ale wyszło jak wyszło;)

Wykopane było w 2002 roku @abi , więc Becia nie była brana pod uwagę przy ów "projekcie" wtedy ...

Ps. Do kąpania się to nie nadaje, tam bywa wszystko żaby, ropuchy, różne robaki, trytony no i ryby.
Ostatnio zmieniony 29 sie 2023, 19:07 przez Skaza, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
abi
Podziękował/a: 259
Podziękowano: 583

Nieprzeczytany post

ale żyła już wtedy jej prapraprapraprababka
nie spodziewajcie sie po mnie ani wiedzy, ani mądrości
Awatar użytkownika
Aloes

Nieprzeczytany post

Ale skąd te karasie i po co?

Dodano po 48 minutach 32 sekundach:

O karasiach to wiem tyle co z piosenek weselno biesiadnych ;d
Awatar użytkownika
Magnolia
Podziękował/a: 3436
Podziękowano: 3625
Nieprzeczytany post

@Skaza spore to oczko, dziękuję za zdjęcie, ładnie wykonane!
mgr teologii,
„Bóg pragnie, aby wszyscy byli zbawieni i doszli do poznania prawdy” (1 Tm 2,4)
ODPOWIEDZ