Czy przeszliście covid? Macie jakieś powikłania po covidzie
- Marek Piotrowski
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 293
- Podziękowano: 993
Myślę, że co do skuteczności szczepionek.
Chciałabym poradzić się Was, boję się szczepienia, na koniec października i do połowy listopada miałam COVID, niestety test zrobiony zbyt późno pokazał negatyw, mam jednak zrobione przeciwciała i z tym radziłam się u lekarzy, którzy zalecili poczekać 3 miesiące.
Byłam na początku antyszcz.. ale po przejściu bardzo się przestraszyłam,wiem że Bóg nade mną czuwał. Ale panicznie boję się tego szczepienia. Czy jest tu ktoś po COVID i już po szczepieniu.
Byłam na początku antyszcz.. ale po przejściu bardzo się przestraszyłam,wiem że Bóg nade mną czuwał. Ale panicznie boję się tego szczepienia. Czy jest tu ktoś po COVID i już po szczepieniu.
- Magnolia
- Podziękował/a: 3445
- Podziękowano: 3641
Witaj Psocio7, poczytaj ten wątek, jesteśmy i po szczepieniu i po covidzie, w różnym wieku.
Moja córka 16 letnia miała covid na przełomie października i listopada a w grudniu miała druga dawkę szczepienia, bez problemu.
A czego konkretnie się boisz?
Moja córka 16 letnia miała covid na przełomie października i listopada a w grudniu miała druga dawkę szczepienia, bez problemu.
A czego konkretnie się boisz?
mgr teologii,
„Bóg pragnie, aby wszyscy byli zbawieni i doszli do poznania prawdy” (1 Tm 2,4)
- Dominik
- Podziękował/a: 627
- Podziękowano: 1603
Ja się zaszczepiłem jakieś trzy miesiące temu tą szczepionką jednodawkową i nic mi nie było. Tylko minimalnie bolała ręka w miejscu szczepionki jak ją ruszałem przez kilka tygodni, ból był na poziomie 1 na 10.
Dziękuję za odpowiedzi, boję się powikłań po szczepieniu, słyszę o zatrzymaniu pracy serca i innych nawet śmiertelnych.
Miałam COVID, był bardzo wykańczający dla mnie, ale bez kaszlu i wysokiej gorączki. wszyscy w domu to mieliśmy jednocześnie. Jednak prawie 2 tyg wyjęte z życia, byłam na sorze z wysokim ciśnieniem i brakiem sił. Wykryto tam mi nadczynność tarczycy, mam przeciwciała, niby mało bo 98, mąż już jest po 2 giej dawceni on tylko 1 dzień chorował a ja mam obawy. Lekarz zalecił po 3 MSC szczepienie.
Miałam COVID, był bardzo wykańczający dla mnie, ale bez kaszlu i wysokiej gorączki. wszyscy w domu to mieliśmy jednocześnie. Jednak prawie 2 tyg wyjęte z życia, byłam na sorze z wysokim ciśnieniem i brakiem sił. Wykryto tam mi nadczynność tarczycy, mam przeciwciała, niby mało bo 98, mąż już jest po 2 giej dawceni on tylko 1 dzień chorował a ja mam obawy. Lekarz zalecił po 3 MSC szczepienie.
Dziękuję za odpowiedź, powikłań po, właśnie Was znalazłam... A czy ktoś tak jak ja chorował i potem się zaszczepił?
- Magnolia
Pisałam, moja córka tak zrobiła, nie było problemów. Musiała odczekać dwa tygodnie po kwarantannie, czyli była półtora miesiąca po chorobie. Nic poza bólem ręki na poziomie 1 na 10.
Moi rodzice również się szczepili po zachorowaniu, ale poza osłabieniem też nie wspominali o innych objawach.
No i przede wszystkim należy słuchać lekarza, który kwalifikuje, zapytać czy jest odpowiedni odstęp, czy za wcześnie.
mgr teologii,
- Aloes
- Podziękował/a: 185
- Podziękowano: 615
Nie mamy izolacji ani kwarantanny. Żona ma jakiś rodzaj hipochondrii ( co 2 tyg twierdzi że jest chora) i na drapanie w gardle poszła kupić testy z apteki na covid. Wyszły jej dwa pozytywne. Mnie gardło drapało pół dnia i już przeszło.Magnolia pisze: ↑07 sty 2022, 21:22Oj, współczuję, ale coś trzeba robić w czasie izolacji i kwarantanny, więc pewnie uda wam się złożyć. No i zdrowia życzymy. (mamy też wątek gdzie dzieliliśmy się doświadczeniami gdy my przechodziliśmy covid)
Ostatnio zmieniony 08 sty 2022, 9:24 przez Aloes, łącznie zmieniany 1 raz.
- Magnolia
Ale skoro testy macie pozytywne to może jednak zgłosić się trzeba do lekarza i przejść testy w punkcie pobrań?
No i samemu unikać kontaktów z ludźmi przez 10 dni z poczucia odpowiedzialności.
Jeśli przechodzicie bezobjawowo to przecież nadal jesteście nosicielami.
No i samemu unikać kontaktów z ludźmi przez 10 dni z poczucia odpowiedzialności.
Jeśli przechodzicie bezobjawowo to przecież nadal jesteście nosicielami.
mgr teologii,
- Aloes
No nie wiem na ile te testy z apteki są wiarygodne. Ja nie robiłem.
Kwarantanna i izolacja z sanepidu nie leczy więc nie wiem po co mam się na nią skazywać.
Sami się będziemy izolować.
Ostatnio zmieniony 08 sty 2022, 9:27 przez Aloes, łącznie zmieniany 2 razy.
- Magnolia
Aby uzyskać status ozdrowieńca i zyskać certyfikat.Miesozerca pisze: ↑08 sty 2022, 9:25No nie wiem na ile te testy z apteki są wiarygodne. Ja nie robiłem.
Kwarantanna i izolacja z sanepidu nie leczy więc nie wiem po co mam się na nią skazywać.
mgr teologii,
- Aloes
Certyfikat daje szczepienie.Magnolia pisze: ↑08 sty 2022, 9:48Aby uzyskać status ozdrowieńca i zyskać certyfikat.Miesozerca pisze: ↑08 sty 2022, 9:25No nie wiem na ile te testy z apteki są wiarygodne. Ja nie robiłem.
Witam
rok temu miałam objawy covidowe ale test okazał się negatywny (myślę ze zrobiłam go za póżno). Miałam gorączkę, ból głowy, zatok. zanikł mi węch.
Natomiast w grudniu chorowała moja mama a ja mieszkam z nią i ... znów wynik negatywny ale miałam nie fajny suchy kaszel..
dziekuję Panu Bogu za opiekę nade mną i moją mamą.
Moja mama miała najpierw okropny ból zatok, katar, a kaszel ma do dziś i sterydy (wziewy).
rok temu miałam objawy covidowe ale test okazał się negatywny (myślę ze zrobiłam go za póżno). Miałam gorączkę, ból głowy, zatok. zanikł mi węch.
Natomiast w grudniu chorowała moja mama a ja mieszkam z nią i ... znów wynik negatywny ale miałam nie fajny suchy kaszel..
dziekuję Panu Bogu za opiekę nade mną i moją mamą.
Moja mama miała najpierw okropny ból zatok, katar, a kaszel ma do dziś i sterydy (wziewy).
- Magnolia
@Megi a jaki test robiłaś? taki wymazowy ze skierowania lekarza czy tylko taki z apteki/biedronki/rossmana?
mgr teologii,
- Aloes
Mimo że się izolowalosmy w domu na górze niestety i tak zaraziliśmy teściów.
Teściowa bez objawów oprócz utraty węchu i smaku, teść póki co duży katar, ale test pozytywny.
Ale ze względu na wiek 84 lata trochę się boje aby przebieg był łagodny.
Teściowie dopiero co po 3 dawce szczepionki, więc mam nadzieję że teść lekko zniesie.
Teściowa bez objawów oprócz utraty węchu i smaku, teść póki co duży katar, ale test pozytywny.
Ale ze względu na wiek 84 lata trochę się boje aby przebieg był łagodny.
Teściowie dopiero co po 3 dawce szczepionki, więc mam nadzieję że teść lekko zniesie.
Ostatnio zmieniony 18 sty 2022, 11:07 przez Aloes, łącznie zmieniany 2 razy.