Maryja a Józef
-
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 184
- Podziękowano: 39
Święta Maryja została wzięta z ciałem do Nieba. Święty Józef również jest w Niebie, a raczej jego dusza. Jak wyobrażacie sobie ich niebiańskie relacje? Czy święty Józef jako ziemski ojciec Jezusa nie jest nieco ważniejszy od pozostałych świętych? Czy w związku z tym możliwe jest, że również został wzięty z ciałem do Nieba? Lubię tego świętego, bo jest taki skromny, na uboczu, nie wychodzi przed szereg.
- Magnolia
- Podziękował/a: 2969
- Podziękowano: 3248
W niebie nie ma małżeństw, są tylko dusze świętych ludzi - które kochają jednego Boga, więc relacje ze wszystkimi są takie same - przepełnione miłością przede wszystkim do Boga, ale tez do innych nawzajem.
W niebie nie ma małżeństw, są tylko dusze świętych ludzi - które kochają jednego Boga, więc relacje ze wszystkimi są takie same - przepełnione miłością przede wszystkim do Boga, ale tez do innych nawzajem.
Jezus przyszedł zmienić serce, a nie rzeczywistość.
- Magnolia
- Podziękował/a: 2969
- Podziękowano: 3248
Naprawdę myślisz, że to jest jakaś przeszkoda w niebiańskiej komunii miłości?
No chyba że myślisz o seksie w niebie... ale to raczej przestaje w ogóle mieć znaczenie, seksu w niebie nie ma, bo płodność jest niepotrzebna więc nie ma uzasadnienia dla seksu.
No chyba że myślisz o seksie w niebie... ale to raczej przestaje w ogóle mieć znaczenie, seksu w niebie nie ma, bo płodność jest niepotrzebna więc nie ma uzasadnienia dla seksu.
Jezus przyszedł zmienić serce, a nie rzeczywistość.
- Marek Król
- Podziękował/a: 23
- Podziękowano: 21
- Podziękował/a: 49
- Podziękowano: 23
,,Cień Ojca "to książka Jana Dobraczyńskiego- tam jest bardzo dobry
wiarygodny obraz relacji w Świętej Rodzinie (potrzebne chusteczki w trakcie czytania.)
wiarygodny obraz relacji w Świętej Rodzinie (potrzebne chusteczki w trakcie czytania.)
Pan mym pasterzem, nie brak mi niczego ( Ps 23)