Memy- na poprawę humoru :)
A można własny dodać ? kiedyś robiłem dla zabicia czasu, ale nie wiem czy u kogoś spowoduje uśmiech. Miewam dosyć specyficzne poczucie humoru czasami.
Ostatnio zmieniony 14 mar 2022, 21:24 przez Skaza, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 2
- Podziękowano: 3
- Podziękował/a: 1293
- Podziękowano: 1093
Prośba moderatora.. jeśli ten wątek ma się udać to proszę o wstawianie memów, które są kulturalne i zgodne z tematyką forum. Dwa powyższe zostawię, ale kolejne podobne będą usuwane.
@Skaza chętnie zobaczę Twoją kreatywność w memach związanych z tematyką forum.
@Smok Eustachy żadnych czołgów
@Smok Eustachy żadnych czołgów
"Wystarczy ci mojej łaski. Moc, bowiem w słabości się doskonali”. (2Kor 12, 9).
- Aloes
- Podziękował/a: 188
- Podziękowano: 616
Nie zakładałem tego wątku po to aby wrzucać memy religijne. Więc nie wiem czemu taką decyzję podejmujesz sama?esperanza pisze: ↑15 mar 2022, 1:21 Prośba moderatora.. jeśli ten wątek ma się udać to proszę o wstawianie memów, które są kulturalne i zgodne z tematyką forum. Dwa powyższe zostawię, ale kolejne podobne będą usuwane.
@Smok Eustachy żadnych czołgów![]()
W ogóle w moim odczuciu śmianie się z Religi jest dość niesmaczne, tak samo z wojny teraz
- Magnolia
- Podziękował/a: 3585
- Podziękowano: 3792
Moderator jak nazwa wskazuje ma moderować wątki.
Z czego wnosisz że podjęła decyzje sama?
Forum ma 4 moderatorów w tym dwóch adminów, codziennie rozmawiamy o sprawach niepokojących, jeśli się pojawiają, ale to są rozmowy moderatorów - ukryte.
Decyzje zwykle są podejmowane kolegialnie, ale przecież jedna osoba robi wpis.
Ten wątek zaniepokoił nas od pierwszego postu i zostały poczynione pewne ustalenia, potem każdy moderator może reagować zgodnie z nimi. Za aprobata innych moderatorów.
Kolejną rzeczą jest Aloes, skoro założyłeś taki wątek, ustalenie jakie memy tu będą publikowane - moderacja chciałby znać kryteria jakimi sam się kierowałeś zakładając wątek.
mgr teologii,
„Bóg pragnie, aby wszyscy byli zbawieni i doszli do poznania prawdy” (1 Tm 2,4)
- Aloes
Mamy miały być śmieszne i kulturalne niekonieczne związane , religia i Panem Bogiem.Magnolia pisze: ↑15 mar 2022, 8:33Moderator jak nazwa wskazuje ma moderować wątki.
Z czego wnosisz że podjęła decyzje sama?
Forum ma 4 moderatorów w tym dwóch adminów, codziennie rozmawiamy o sprawach niepokojących, jeśli się pojawiają, ale to są rozmowy moderatorów - ukryte.
Decyzje zwykle są podejmowane kolegialnie, ale przecież jedna osoba robi wpis.
Ten wątek zaniepokoił nas od pierwszego postu i zostały poczynione pewne ustalenia, potem każdy moderator może reagować zgodnie z nimi. Za aprobata innych moderatorów.
Kolejną rzeczą jest Aloes, skoro założyłeś taki wątek, ustalenie jakie memy tu będą publikowane - moderacja chciałby znać kryteria jakimi sam się kierowałeś zakładając wątek.
- Magnolia
- Podziękował/a: 3585
- Podziękowano: 3792
Śmieszne i kulturalne - ok - zgadzamy się jako moderacja.
Myślę, że nie muszą dotyczyć religii jako takiej, ale chyba zgodzisz się, że nie mogą to być memy obraźliwe wobec drugiego człowieka (co będzie zgodne z zasadami forum - czyli szacunek dla każdego)
Dogadaliśmy się?
Myślę, że nie muszą dotyczyć religii jako takiej, ale chyba zgodzisz się, że nie mogą to być memy obraźliwe wobec drugiego człowieka (co będzie zgodne z zasadami forum - czyli szacunek dla każdego)
Dogadaliśmy się?
mgr teologii,
- Aloes
Myślę że tak.Magnolia pisze: ↑15 mar 2022, 8:39 Śmieszne i kulturalne - ok - zgadzamy się jako moderacja.
Dogadaliśmy się?
-
Jak widzę ruskiego czołga też nie można obrażać. Macie zatem utwór muzyczny:Magnolia pisze: ↑15 mar 2022, 8:39 Śmieszne i kulturalne - ok - zgadzamy się jako moderacja.
Dogadaliśmy się?
(film był niedostępny)
Ostatnio zmieniony 15 mar 2022, 13:01 przez Smok Eustachy, łącznie zmieniany 1 raz.
Obojętnie czyi by nie był ów sprzęt militarny Smoku to dotyczy to wojny czyli śmierci i cierpienia ludzkiego z którego żartować się nie powinno nigdy a przynajmniej nie na forum publicznym bo różnie każdy do tego podchodzi. Szanujmy siebie nawzajem i swoje uczucia. Agresorów nie mieszajmy do zagadnienia w tym kontekście. Nie obrażaj się Smoku zwyczajnie Ciebie coś nie rusza, ale innych najpewniej tak. Głowa do góry i szeroko rozumiany luzzzSmok Eustachy pisze: ↑15 mar 2022, 12:34Jak widzę ruskiego czołga też nie można obrażaćMagnolia pisze: ↑15 mar 2022, 8:39 Śmieszne i kulturalne - ok - zgadzamy się jako moderacja.
Dogadaliśmy się?

Ps. Niestety @esperanza te kilka memów/obrazków które kiedyś zrobiłem są w typie tego którym się podzieliłem.
Takich bardziej z przesłaniem i rozsądnych nie tworzyłem niestety. Za cienki w uszach skaza

Miałem też na samym początku swojego pojawienia na forum pomysł by założyć może wątek z dowcipami. Po namyśleniu zrezygnowałem bo ciężko byłoby nad nim zapanować pod kątem czuwania by nie przenikały również takie zawierające nieodpowiednie treści. Niewiele by się ostało i ktoś też musiałby bardzo nadzorować a to oznaczałoby zbytni ogrom pracy którego bym się sam nie podjął a i innych nie chciał obarczać bo są ważniejsze wątki i sprawy na forum

Ostatnio zmieniony 15 mar 2022, 12:50 przez Skaza, łącznie zmieniany 1 raz.
- esperanza
- Podziękował/a: 1293
- Podziękowano: 1093
Dzięki @Skaza za wyrozumiałość, z tymi memami jest trochę podobnie jak z dowcipami dlatego mieliśmy wątpliwości. Dawaj, spróbuj coś wymyśleć, może przyjdzie Ci jeszcze wena 
"Wystarczy ci mojej łaski. Moc, bowiem w słabości się doskonali”. (2Kor 12, 9).
Może coś przyjdzie mi do głowy i wtedy spróbuję to mogę obiecać

-
- Marek Piotrowski
- Podziękował/a: 293
- Podziękowano: 993
Chyba trochę przesadzacie. Memy wojenne nie są wyśmiewaniem się z cierpienia, tylko wentylem dla nadmiaru emocji, jakie budzi wojna. Nawet podczas okupacji w Polsce były.