Offtopik, czyli rozmowy niekontrolowane
- Magnolia
- Wyznanie: katolicyzm
- Podziękował/a: 1060
- Podziękowano: 1414
Nie ma żadnych przesłanek aby wysuwać takie domniemania.
Skąd masz wiedzę o tym co dzieje się po śmierci człowieka.
Analityk czego, że tak się zapytam?
W każdym położeniu dziękujcie 1 Tes 5, 18
-
- Podziękował/a: 31
- Podziękowano: 32
A ja nie rozumiem skad tyle rekordów odnośnie zgonów. NIe słysze zeby w mojej okolicy umierali ludzie,jak już umierają to na starośc albo wiekowo albo na inne choroby. Ale nie z powodu pandemi umierają.
Ostatnio zmieniony 29 gru 2021, 11:28 przez Adam880, łącznie zmieniany 1 raz.
- Magnolia
Główny Urząd statystyczny na swojej stronie publikuje tabelki ze zgonami z podziałem na tygodnie i regiony.
Warto porównać np rok 2018 i 2021, widać wyraźny wzrost w miesiącach fali pandemii
https://stat.gov.pl/obszary-tematyczne/ ... ,39,2.html
w 2011 było nas 38 mln 526 tys, a obecnie mamy stan ludności 38 mln 139 tys - czyli liczba żywych urodzeń nie pokrywa liczby zgonów i mamy ujemny przyrost naturalny.
- Dominik
- Podziękował/a: 276
- Podziękowano: 618
Na Facebooku jest możliwość dodawania na swoje profilowe zdjęcia naklejek, chodzi o coś takiego np.
,,, chodzi o grafikę Pod Twoją Obronę

Jeśli macie jakieś pomysł na naklejki to piszcie.
Dodam je na Facebooka, każdy będzie mógł skorzystać z nich. Jeśli naklejka się przyjmie, to będzie to jakaś forma reklamy Doliny Modlitwy. Ludzie po prostu będą klikać w naklejki jak je u kogoś zobaczą, jeden od drugiego.
,,, chodzi o grafikę Pod Twoją Obronę

Jeśli macie jakieś pomysł na naklejki to piszcie.
Dodam je na Facebooka, każdy będzie mógł skorzystać z nich. Jeśli naklejka się przyjmie, to będzie to jakaś forma reklamy Doliny Modlitwy. Ludzie po prostu będą klikać w naklejki jak je u kogoś zobaczą, jeden od drugiego.
- Magnolia
Chcemy z Dominikiem uruchomić transmisje z różańcem na naszym kanale DM.
Czy myślicie że to dobry kierunek?
Ktoś chciałby jakiś dzień tygodnia na stałe przejąć, aby prowadzić różaniec na żywo?
O jakiej porze najlepiej - jak myślicie?
Czy myślicie że to dobry kierunek?
Ktoś chciałby jakiś dzień tygodnia na stałe przejąć, aby prowadzić różaniec na żywo?
O jakiej porze najlepiej - jak myślicie?
- Dominik
Nie musicie znać się na robieniu transmisji. Wystarczy, że zadzwonicie do mnie na WhatsAppa (bądź inny komunikator), a ja rozmowę puszczę na żywo na YouTuba. Rozmowa może być tylko głosowa, nie musicie ujawniać swojego wizerunku, ja podłoże jakiś obrazek pod dźwięk.
Tylko, że może zdążyć się, że mnie nie będzie, ale myślę, ze do tego czasu nauczymy chętnych robienia transmisji samemu.
Tylko, że może zdążyć się, że mnie nie będzie, ale myślę, ze do tego czasu nauczymy chętnych robienia transmisji samemu.
Ostatnio zmieniony 02 sty 2022, 20:39 przez Dominik, łącznie zmieniany 2 razy.
- Krzysiek
- Podziękował/a: 243
- Podziękowano: 220
Byl przed chwilą ksiądz z racji pierwszego piątku u mamy.
Dziś Sakrament chorych przyjęła, słaba jeszcze na antybiotyku i sterydzie. Noc tez do wyjątkowo lekkich nie mogę zaliczyć.
A i przy wizytsch u mamy ja przyjmuję Komunie Świętą, nawet miesiąc temu spowiedź. To za zgodą proboszcza z racji że nie mam szansy mamy zostawić.
Byl przed chwilą ksiądz z racji pierwszego piątku u mamy.
Dziś Sakrament chorych przyjęła, słaba jeszcze na antybiotyku i sterydzie. Noc tez do wyjątkowo lekkich nie mogę zaliczyć.
A i przy wizytsch u mamy ja przyjmuję Komunie Świętą, nawet miesiąc temu spowiedź. To za zgodą proboszcza z racji że nie mam szansy mamy zostawić.
Ostatnio zmieniony 07 sty 2022, 10:57 przez Krzysiek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dominik
- Podziękował/a: 31
- Podziękowano: 32
Znalazłem taki link do czasów ostatecznych. http://mateusz.pl/ksiazki/js-pww/js-pww_53.htm
Wszyscy mówią ,ze żyjemy w czasach ostatecznych a to niby dlaczego ?
- a był to rok 419 -- że wszystkie zapowiedziane w Piśmie Świętym znaki końca świata właśnie osiągają swoją pełnię to ze strony.
A teraz niby tak ?? Większość z nich uprawia ziemię, buduje domy, prowadzi handel, posiada rzeczy na własność, piastuje godności, poślubia żony/ męża co w tym złego
?
A co jest w tym złego ,ze ludzie sobie domy kupują i budują chyba trzeba gdzieś mieszkać ?
Znalazłem taki link do czasów ostatecznych. http://mateusz.pl/ksiazki/js-pww/js-pww_53.htm
- a był to rok 419 -- że wszystkie zapowiedziane w Piśmie Świętym znaki końca świata właśnie osiągają swoją pełnię to ze strony.
A teraz niby tak ?? Większość z nich uprawia ziemię, buduje domy, prowadzi handel, posiada rzeczy na własność, piastuje godności, poślubia żony/ męża co w tym złego

A co jest w tym złego ,ze ludzie sobie domy kupują i budują chyba trzeba gdzieś mieszkać ?
- Zebra
- Podziękował/a: 120
- Podziękowano: 148
W tym linku masz wszystko wyjaśnione. Czemu pytasz w takim razie?
W tym linku masz wszystko wyjaśnione. Czemu pytasz w takim razie?
Kto zebrę wolno wypuszcza?
Kto osła dzikiego rozwiąże?
Za dom mu dałem pustkowie,
legowiskiem zaś jego słona ziemia.
Śmieje się z miejskiego zgiełku,
słów poganiacza nie słyszy,
w górach szuka pokarmu,
goni za wszelką zielenią.
Hi 39, 5-8
Kto osła dzikiego rozwiąże?
Za dom mu dałem pustkowie,
legowiskiem zaś jego słona ziemia.
Śmieje się z miejskiego zgiełku,
słów poganiacza nie słyszy,
w górach szuka pokarmu,
goni za wszelką zielenią.
Hi 39, 5-8
- Marek Piotrowski
- Podziękował/a: 115
- Podziękowano: 256
Adamie, przyznam, że nie jestem pewien o co konkretnie pytasz.Adam880 pisze: ↑14 sty 2022, 15:24 A ja się jeszcze nad jednym zastanawiam.
A teraz niby tak ?? Większość z nich uprawia ziemię, buduje domy, prowadzi handel, posiada rzeczy na własność, piastuje godności, poślubia żony/ męża co w tym złego?
Mógłbyś to jakoś inaczej sformułować?